maandag 17 augustus 2015

Nederland, na drie en een half jaar. Een terugblik.

Ons Nederlandje...Op Schiphol stond ons een fijne verrassing te wachten. Stephan zou ons op komen halen maar er stonden meerdere gezichten te lachen, Yvonne, Marjan en Mieke, de zussen van Arnold en broer Jan. Ook ons nichtje Marjo, stiekempjes hadden we haar ook wel verwacht! Helaas was Tygo er niet bij, daar moesten we nog even op wachten. 
We reden naar Hengelo waar we de eerste week bij Rob en Soraya konden logeren. Hun dochtertje, ons 'maanmeisje' Rowan kwam in haar pyjamaatje de straat op om ons te omhelzen, het wachten duurde haar te lang.
Op avonden dat de maan in Nederland goed te zien was,  ging Rob met Rowan naar buiten en vertelde haar dat wij, al was dat ver weg die zelfde maan ook zouden zien en dan aan hen zouden denken. Dit deed hij al toen Rowan nog een baby was, vandaar ons 'maanmeisje'. 
Wat we niet voorzagen was de kou, zelfs in juni. Het verschil met het leven in de tropen was wel erg groot. Ook al was het 'zomer'! We hadden zelfs een keer drie graden nachtvorst! De laatste twee weken veranderde dat gelukkig en werd het zelfs warmer en ...zonnig!
In Lent aangekomen zagen we onze kleinzoon eindelijk na zo’n lange tijd. Wat een leuk spontaan kereltje. Gek op Spiderman en had daarvan een pak met masker. Dit pak was gewassen en nat, dus kon het niet aan, maar met eigen fantasie paste hij zijn outfit aan, leuk toch?  
Deze keer logeerden we voor het eerst een aantal dagen bij Mieke (zus) en Henk in Den Bosch. Op bezoek en bbq bij hun kinderen en kleinkinderen hoorde er natuurlijk bij. Tygo kwam ook langs en bracht Stephan mee, ;-).
Bij Marjan (zus) in Poppel konden we even een tijdje bijkomen ook omdat haar huis in een bosrijke omgeving staat, rust dus. Fietsen naar Goirle was maar een klein eindje (!) Zadelpijn omdat we dat niet meer gewend waren. Watjes hé…! We vierden de verjaardagen van Marjan en Arnold samen met de andere familieleden en we hadden prachtig zomerweer.
Een paar dagen bij onze vrienden Ad en Francien in Uden, altijd een beetje thuis komen voor ons. Wat te denken van een klein gedeelte van hun tuin die er wel erg Aziatisch uit ziet!  Ook weer een heerlijke bbq met vrienden, Ria en Jan, Soraya en Rob en werkelijk ontspannende muziekavonden maakten het voor ons onvergetelijk. Lara, hun dochter heeft me een boek geleend over een gebied in Oost Maleisië, Sarawak, waar zij zelf is geweest en wij volgend jaar naar toe gaan. Zij heeft beloofd dit boek over het leven in de longhouses en de koppensnellers zelf terug te komen halen. Tygo, eventjes op bezoek met Stephan kon zijn hartje helemaal ophalen aan een onderdeel van een Spiderman outfit waar Jury, zoon van Ad en Francien, aan werkt. Geef zo'n jong een rode web-kous en schoen van het pak, wauw het kon niet meer stuk!  
De laatste week weer in Hengelo bij Rob en Soraya en Rowan. De winkel draait inmiddels en online kunnen mensen artikelen bestellen. Zie:  http://webshop.gewoongeestig.nl/ 
Intussen gingen we vier keer op en neer naar Den Haag voor nieuwe paspoorten en speciale visa voor Thailand. Dat had even wat voeten in de aarde voordat we die papieren hadden. In Den Haag zijn alle Ambassades gehuisvest in monumentale panden. Die van Thailand vonden we pas na lang zoeken, in een souterrain, een heel klein kantoortje...
En toen weer tijd om terug te gaan naar Maleisië. Allen bedankt voor de warme uitnodigingen, diners, bbq's en slaap/verblijf mogelijkheden. We hebben niet iedereen kunnen bezoeken maar er komt een volgende keer…

We plakten er nog vijf dagen Kuala Lumpur aan vast, waar we ons uitleefden in het bezichtigen van de Koloniale architectuur, wolkenkrabbers, markten en verschillende musea. We bezochten een musical over de geschiedenis van Kuala Lumpur, gelukkig wel in het Engels. Kuala Lumpur, een aanrader volgens ons. Foto 15-16-17-18

Tot de volgende keer,
Coby
Augustus 2015

 


 
 
 
 


 1 opmerking:

  1. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben van het bezoek aan Nederland weer. Helaas hebben we jullie gemist maar zoals al gezegd, er is een volgende keer! Wie weet, goede vaart weer en geniet er van in goede gezondheid.

    BeantwoordenVerwijderen