donderdag 14 mei 2015

Terug in Maleisië en nu naar Nederland

De moesson is aangebroken en we zien vaak al vroeg in de ochtend de cumulus bewolking  opstapelen en zich ontwikkelen. We worden regelmatig verrast door zware regen, en complete onweersbuien gevolgd door optische verschijnsels zoals regenbogen. De wind kan ineens alle kanten opdraaien en van niets oplopen tot soms harde, zeer harde windvlagen. Daarna weer zonneschijn en hitte van de dag. De temperatuur blijft hoog en niet zoals in Nederland waar je na een fikse regenbui het frisse gras kunt ruiken en het niet meer zo benauwd is. Maar op het water is het door de wind vaak wat frisser. Beneden in de boot hebben we echt de ventilators nodig en regelmatig  een koude douche nemen of even zwemmen om af te koelen is geen overdadige luxe. Alleen weet ik nooit of er piranha’s of slangen huizen in het water dus neem ik vaker een douche.  Arnold is heldhaftiger en duikt  er zonder angst in.
Onze kuip of cockpit wordt nu beschermd door een tent op maat gemaakt door dikke doorschijnende plastiek ramen en ritsen. Het is net of we in een serre zitten. Maar we zitten droog en dat is nu in de regentijd wel heel belangrijk, net zoals doorluchten en ventilatie.

We zijn weer terug in Maleisië op het eiland Langkawi. Drifter blijft achter gedurende onze reis van twee maanden in een smalle zijtak van de Kilim rivier waar meerdere zeilboten achter een mooring liggen. Bewaakt en veilig, hopen we!
 De Kilim rivier stroomt door een Geologisch park omgeven door rotsachtige begroeide eilanden die hoog en recht opreizen uit de ondiepe wateren rondom de westkust van Thailand en Maleisië.  Het is echt jammer dat dit Geo-park en rivier onveilig wordt gemaakt door de ontelbare klongs vaak met oorverdovende motors afgeladen met toeristen.  Met grote snelheden kruisen zij dagelijks de rivier. De golven die ontstaan slaan grote gaten in de mangrove begroeiingen, zo jammer!
In de avond neemt de koortsachtige activiteit af en wordt het verkeer op het water gelukkig minder. De geluiden van de jungle dalen op ons neer. In de lucht cirkelen de imposante adelaars rond en de apen klimmen over de rotsen zoekend naar de laatste restjes voedsel . Rust!

 We hebben voor 5 dagen een hotel geboekt in Bangkok. Ja, we gaan het meemaken, de neon, hoge gebouwen, en de schreeuwende Aziatische popmuziek van deze  energiestad waar iedereen lijkt verloren en vastgelopen te zijn in de verkeerschaos. We nemen van hieruit de trein naar Bangkok, 18 uur duurt de rit.
Daarna een maand naar Nederland, een kort tijdsbestek om alles weer te kunnen bevatten en iedereen te omhelzen die we missen en waar we van houden. 
Voor iedereen , we gaan jullie zien, knuffelen en besnuffelen! Tot gauw…

Mei 2015

A&C
Geen opmerkingen:

Een reactie posten